Arrangement rondvaart met Spido vanaf € 22,50

Rotterdam op de Kaart kan u een mooi arrangement met rondvaart op de Spido aanbieden in combinatie met één van onze rondleidingen. Dit geweldige arrangement kan worden aangevuld met bijvoorbeeld koffie met gebak, een Captain’s Lunch of het diner Kaapse Kost. Deze zitten niet in de prijs inbegrepen en worden extra in rekening gebracht.

Arrangement rondvaart met Spido kunt u HIER>>> reserveren

Arrangement rondvaart met Spido

Arrangement met rondvaart op de Spido

Arrangement rondvaart met Spido

“Ervaar één van de grootste havens ter wereld”

Middenin het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de grootste havens van Europa. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbijglijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. 75 minuten lang boeiend met heldere uitleg.

Spido: een stukje geschiedenis

Spido is een rondvaartbedrijf dat voornamelijk rondvaarten in de haven van Rotterdam organiseert.
De Spido is een bekende toeristische attractie in Rotterdam. Dagelijks organiseert Spido vanaf de afvaartplaats, het Willemsplein aan de voet van de centrumzijde van de Erasmusbrug diverse soorten rondvaarten door de havens van Rotterdam: bijvoorbeeld een 75 minuten durende rondvaart door de Maashaven, Rijnhaven, Waalhaven, Leuvehaven onder andere langs de Euromast en de Eemhaven.

Watertaxi in aktie

Watertaxi in aktie

De naam Spido werd voor het eerst gebruikt in 1919. Fop Smit, de grondlegger van het huidige Smit Internationale, en D.G. van Beuningen namen toen het initiatief om met kleine bootjes verschillende punten met vaste diensten met elkaar te verbinden; toerisme was toen niet het doel. De bootjes, die wel een beetje leken op de huidige watertaxi’s, vervoerden mensen naar zee- en rivierschepen. Vanaf 1931 begon het vliegveld Waalhaven dagjesmensen te trekken en Spido zorgde voor het vervoer van de mensen. Maar de bedrijfsmatige diensten bleven belangrijk: Zo werden aan het begin en eind van de dag werknemers van grote havenbedrijven van en naar hun werk vervoerd, het zogenaamde volksvaren. Daarnaast deed Spido postvervoer waardoor zeelieden hun post kregen. Tegenwoordig is toerisme de overgrote hoofdmoot, en daar is ons arrangement rondvaart met Spido een voorbeeld van.