Jack Kerklaan maakt van ‘Tour de Kaap’ nostalgische happening

Jack Kerklaan in een artikel over ‘Tour de Kaap’ in de Rotterdam dichtbij:

Jack Kerklaan maakt van ‘Tour de Kaap’ nostalgische happening

Jack F. Kerklaan met “Tour de Kaap” in de Rotterdam Dichtbij

ROTTERDAM – Terug naar onze jeugd was het credo van twee zussen en vijf broers Wolters, samen 433 jaar. Dus gingen ze zaterdag 11 augustus met Jack Kerklaan als gids en gastheer aan de wandel over Katendrecht. Het werd een nostalgische happening vol wetenswaardigheden in een bolwerk van eigen herinneringen.

Jack Kerklaan

De bekende radiojournalist van Rijnmond liet er een anekdotische spraakwaterval op los, die de zeven senioren aan zijn lippen deed kleven als de zeven dwergen aan de rok van Sneeuwwitje.

Aan het begin van de wandeling ketende hij zijn gasten aan de sleeplijn van een auto en sprak streng: ,,Blijven vasthouden, dan raak ik jullie zeker niet meer kwijt.’’ Het gaf een sfeer van kinderen vol verwachting op schoolreis met als verrassing het bewandelen van de vorig jaar gebouwde Rijnhavenbrug tussen de Kaap en de Kop van Zuid.

Kerklaan vertelde dat het een traject van twintig jaar is geweest tussen tekentafel en eerste paal. Op dat moment kondigde op de achtergrond de scheepshoorn van het majestueuze passagiersschip Rotterdam het vertrek aan voor een nieuwe cruise. Via het Deliplein en de Veerlaan ging de voettocht naar de plek waar tot 1968 het Heen-en-Weertje voer tussen de Veerhaven en de Willemskade.

,,Daar stapten we altijd op het bootje naar het museum voor Land en Volkenkunde, waar de toegang gratis was,’’ vertelde broer Peter. ,,En dan wandelden we weer naar huis door de Maastunnel of over de Maasbruggen,’’ vulde zijn broer Frans aan. Ondertussen gingen ook verhalen over chinezen, prostitutie, cafés, bordelen, danssalons, havenarbeiders, stadsvernieuwing en andere Katendrechtse zaken over de tong. LEES MEER>>>

Bron: Rotterdam Dichbij