De West-Kruiskade, Echt Rotterdam

Een internationale winkelstraat met een rauw randje

De West-Kruiskade is een bruisende straat in het centrum van Rotterdam. De straat biedt iedere bezoeker een uniek aanbod dat je niet terugvindt in andere steden: van fashion tot food, van toko’s tot terrassen. Deze stadse winkelstraat is een tikkeltje rauw, met een relaxte sfeer, en waar de klant nog persoonlijke aandacht krijgt.

De West-Kruiskade, Echt Rotterdam

Tours over de Kade

De ‘Kade’ is een straat die je moet beleven! Na de succesvolle televisieserie ‘het Geheim van de West-Kruiskade’ wilden steeds meer bezoekers de straat daadwerkelijk meemaken. Door middel van verschillende tours over de kade (van een ontbijttour tot aan een culinaire hapjes tour) kunnen toeristen maar ook Rotterdammers, kennismaken met deze ‘rauwe’ en eigenwijze internationale straat.

Boeken over de Kade

Zowel reisjournalisten, culinaire journalisten als stadsbiografen hebben de straat uitgebreid beschreven in een aantal boeken die de afgelopen jaren zijn verschenen. Journaliste Annemarie Sour verwerkte haar kosmopolitische geluksmomenten in het boek ‘Metropool op 1 km’. Stadsbiograaf Jan Oudenaarden beschrijft in het boek ‘Ene kant heen, andere kant terug’ de geschiedenis van de ‘Kade’ tot aan het heden. Journaliste Irene de Vette vertelt in het kookboek ‘Spicy, de West-Kruiskade kookt’ over haar culinaire ontdekkingstocht bij de verschillende ondernemers in de straat.

De West-Kruiskade
W: www.westkruiskade.com